fbpx

ДЕТСКИ ЛАГЕР ВАРНА

Зелен детски лагер “Приказното Царство”

Подарете на вашите деца едно неповторимо и незабравимо лято, изпълнено с невероятни преживявания, игри, приключения, занимания и емоции. Запишете ги на детски лагер „Приказното Царство“, където децата ще прекарват дните си сред природата на чист въздух в зелени гори и разцъфнали поляни.
Нашият детски лагер предлага на вашите деца уникално изживяване – заедно ще се пренесем назад във времето и ще влезем в ролите на могъщи царе, управлявали велики царства, непобедими рицари, мерили сили в турнири за чест и слава или за сърцето на красиви принцеси, свирепи войни, които се сражавали във велики битки и плячкосвали села и градове, или бедни селяни, борили се за оцеляване в тези опасни времена. Ще видим как са живели хората през средните векове, какво са правили, какви са били техните обичаи, начин на живот и култура. Момичетата ще изпитат нелеката участ на домакинята или славната съдба на Жана Дарк – жената воин, а може би и приказния живот на принцеса, за чието сърце рицари се бият в турнири.  Момчетата ще се превъплътят в кръвожадни войни викинги, грабещи всичко по пътя си или в славни рицари, защитници на слабите и доброто, а някои от тях могат да станат велики и мъдри крале.

В детски лагер Приказното Царство

децата ще видят и докоснат всичко това на живо, нещо повече – те самите ще участват и ще имат уникалната възможност да пресъздадат този неповторим и изпълнен с невероятни емоции свят. През тези две седмици чрез комплексна ролева игра с интересен и забавен исторически сценарий, включваща множество състезания, игри и приключения, децата ще се потопят в отдавна отминали епохи и ще преживеят живота и ежедневието на нашите предци. Всеки ден ще научават и виждат нещо ново за живота от преди 1000 години. Опитни реенактори, занимаващи се с исторически възстановки и експериментална археология, ще демонстрират, запознават и обучават децата на различни умения, занаяти и бойни изкуства от живота през средните векове. След ежедневни занимания по стрелба с лък, хвърляне на копие, средновековен бой с меч и щит, и много др. участниците ще могат да премерят сили в множество турнири, състезания и игри, в които всеки ще може да демонстрира и види какво е научил и как се справя в света на „Приказното Царство“.

Елате и завладейте света на Приказните Царства!