ПРОГРАМА

Зеленият летен лагер на Образователен център ЙЕРА „Легенда за изгубените кралства“ е спортно-развлекателна и образователна програма, имаща за цел чрез много игри, спорт, тренировки, демонстрации, практически занимания и увлекателни беседи да научи децата и да им разкрие различни аспекти и интересни факти от историята, културата, бита, живота, географията и др. на различни народи и държави.

Децата се превозват с лицензиран транспорт от офиса на Образователен център ЙЕРА до малка ферма, в която се отглеждат коне и крави, заобиколена от зелени гори и разцъфнали поляни в екологично чист район с красива и живописна природа, недалеч от гр. Варна. Във фермата има изграден манеж за тренировки по езда и е отделена просторна поляна в близост до гората, където са изградени съоръжения за тренировки, игри,  състезания, забавления, занимания и обучение. Ежедневните занимания (игри, спорт, забавления,беседи и др.) на децата ще води екип от специалисти – аниматори и учители, а опитни възстановчици ще правят демонстрации на средновековни костюми, доспехи, оръжия и бойни умения (стрелба с лък, хвърляне на копие, бой с меч и щит и др.), от различни епохи и страни, след което ще обучават и тренират децата на всички тези умения. Тренировките по конна езда ще провеждат професионални състезатели и треньори, които ще научат децата как да стоят правилно на коня, как да го управляват, яздят и много др.

Програмата:

1ви ден – Запознаване на децата от групата, разпределяне на отбори (кралства), разясняване на правилата и сценария на ролевата игра, начало – тренировки по езда, стрелба с лък, свободно време за игри(ритане на топка, преодоляване на препятствия, игри на въжета и въжени люлки и др.) и забавления.

2ри ден – Тренировки по езда, хвърляне на копие, бой с меч и щит, отборни игри, демонстрации на автентични костюми, въоръжение, брони и бойни умения от ранното средновековие, спортни състезания, свободно време за игри и почивка.

3ти ден – Вътрешно отборни турнири по стрелба с лък, хвърляне на копия, бой с меч и щит и др. за получаване на титли, поход в гората, беседа, време за игри и забавления.

4ти ден – Тренировки по езда, стрелба с лък, строене на средновековен лагер и крепости на кралствата, свободно време за игри (ритане на топка, преодоляване на препятствия, игри на въжета и въжени люлки и др.) и почивка.

5ти ден – Тренировки по езда, хвърляне на копие, бой с меч и щит. Битка между кралствата, обсада и превземане на противниковата крепост, спортни състезания между отборите.

6ти ден – Тренировки по езда, стрелба с лък, демонстрации на автентични костюми, въоръжение, брони и бойни умения от средновековието, свободно време за игри и забавления.

7ми ден – Тренировки по езда, хвърляне на копие, бой с меч и щит, отборни игри, турнир между кралствата, свободно време за игри и почивка.

8ми ден – Спортни състезания между отборите, поход в гората, демонстрации на автентични костюми, въоръжение, брони и бойни умения от късното средновековие, беседа, време за игри и забавления.

9ти ден – Тренировки по езда и стрелба с лък. Великата битка на народите, свободно време за игри (ритане на топка, преодоляване на препятствия, игри на въжета и въжени люлки и др.) и почивка.

10ти ден – Тренировки по езда, хвърляне на копие, бой с меч и щит. Финален турнир награждаване на победителите и Велик пир на кралствата. Закриване на лагера.

Предвидени са веднъж в седмицата екскурзии до исторически и археологически обекти, с включена беседа.
Екскурзиите се заплащат допълнително – 15.00лв за всяка. Цената включва: лицензиран транспорт с разрешително за деца, входни такси и филм беседа. Храната не е включена в цената.

Нашият зелен средновековен лагер е разпределен в двуседмични периоди, които продължават
от понеделник до петък от 8:30-18:00. Дати и периоди:

Юни: 4.06-15.06.2018
18.06-29.06.2018

Юли: 2.07-13.07.2018
16.07-27.07.2018

Август: 30.07-10.08.2018
13.08-24.08.2018

Ако има желаещи организираме и групи за началото на септември.

Обяд:
Изпратен вкусен обяд от вкъщи или възможност за предварителна  поръчка от заведение с вкусна и качествена храна.

Цена:
120.00лв за седмица/240.00лв за период
(цена до 30.04.2017-108.00лв за седмица/ 216.00лв за период)

В цената влиза:
– Лицензиран транспорт
– Конна езда – 4 пъти седмично/ 8 уч.часа за период
– Тренировки и обучение по стрелба с традиционен средновековен лък
– Тренировки и обучение по средновековна фехтовка (бой с меч и щит)
– Тренировки по хвърляне на копие
– Целодневно грижа от двама аниматори
– Множество игри, състезания, забавления, демонстрации и др.


Тръгване сутрин в 9.00 часа от офиса на Образователен център ЙЕРА ,ул. Братя Бъкстон 19. Връщане в 17.30 часа в офиса на Образователен център ЙЕРА.

Очакваме Ви!

 

ЗА ПЛАЩАНЕ ПО СМЕТКА:
Ериния ЕООД
IBAN:BG61STSA93000024802765
Банка:ДСК
Текст: ЛЗЛ, Име и фамилия на детето и период