ЗЕЛЕН ЛАГЕР – ПРОГРАМА

ЗЕЛЕН ЛАГЕР ПРИКАЗНОТО ЦАРСТВО

Имало едно време едно далечно царство…….
Така започва всяка приказка, а продължението на тази ще го напишат Вашите деца! Запишете ги на Зелен Лагер Приказното Царство и ще преживеем едно приказно лято в игри и забавления сред природата!

В зеления лагер чрез игри тренировки и състезания децата ще получат емоционални преживявания които ще ги направят по силни и ще ги подготвят за изпитанията на живота. Ще познаят огорчението от загубата и радостта от победата, ще разберат, че за да побеждаваш трябва да тренираш, да полагаш много усилия и да даваш всичко от себе си. В Приказното Царство далече от мръсния град, сред природата и чистият въздух в гората,  децата ще развият своята ловкост, издържливост, сила, бързина, точност, ще подобрят  фината си моторика, уменията за баланс, катерене, хвърляне и др. Чрез игрите за Търсене на съкровища, Събиране на ресурси, Кервани и пирати и Завладей знамето децата развиват способностите си за логическо мислене, наблюдателност, планиране, тактическо и стратегическо мислене, работа в екип, лидерство, хитрост,  вземане на решения, поемане на отговорност, решителност и др.

Заниманията по оцеляване, горските преходи, селските приключения и занаятите изграждат във Вашите деца разбиране и любов към природата, грижа за растенията и животните, опазване на околната среда, умения за ориентиране в непозната среда, развиват творческото мислене и въображението, изграждат увереност, намаляват стреса,  увеличават нивата на щастие и др.
FACEBOOK: Летен Детски Лагер Приказното Царство

Ежедневните приключения: стрелба с лък, хвърляне на копия, търсене на съкровища, състезания с преминаване на препятствия, катерене и въжени атракциони, игри за печелене на територии и награди, игри за оцеляване, бой с меч и щит, строене на заслони и крепости, игри, битки, забавления, селски приключения, горски преходи и много други вълнуващи преживявания, които сме подготвили за Вашите деца!

ПРОГРАМА – ЗЕЛЕН ЛАГЕР

Скиталци (Горски хора)  – Малчуганите ще придобият умения по оцеляване сред природата, ще се научат, как да си построят заслон, да запалят огън, да се скрият от буря или да си намерят храна и вода. По време на горските преходи ще се учим да се ориентираме в гората, да познаваме растенията, полезните билки, животните и техните навици.

Земеделци – Децата ще се запознаят със земеделските практики от древността. Ще се научат да садят, и да се грижат за посевите и реколтата.  Ще преодоляват различни изпитания от ежедневието на феодалния земеделец под формата на състезания, игри и мисии.


Занаятчии – По забавен начин ще запознаем малчуганите със старите занаяти. С много игри, смях и забава те ще изработват различни продукти, от глина, дърво, метал и др. Ще станат грънчари, строители, дърводелци и ……

Търговци – Децата ще усвоят основите на древната търговия. В играта Кервани и Пирати се сблъскват с опасностите, които са дебнели търговците в древността, търгуват стоки и услуги, сключват сделки, пренасят товари и ги бранят от кръвожадни пирати и разбойници.

Рицари – Малките герои усвояват бойните умения на древните войни – стрелба с традиционен лък, хвърляне на копие и брадва, бой с меч и щит. Тренират за бързина, точност, ловкост, сила и издържливост по Трасето на Смелите изпълнено с множество препятствия.

Приказни войни  

След усилените тренировки идва времето всеки да покаже, какво е научил и на какво е способен. Игри,състезания и битки в Приказното Царство.

Трасето на Смелите

Зелен лагер „Приказното Царство“ е спортно-развлекателна и образователна програма, имаща за цел чрез много игри, спорт, тренировки, демонстрации, практически занимания и увлекателни беседи да научи децата и да им разкрие различни аспекти и интересни факти от историята, културата, бита, живота, географията и др. на различни народи и държави.

ГРАФИК И УСЛОВИЯ – ЗЕЛЕН ЛАГЕР ВАРНА

Децата се превозват с лицензиран транспорт до Гората на Мистериите, заобиколена от разцъфнали поляни в екологично чист район с красива и живописна природа, недалеч от гр. Варна. В гората са изградени съоръжения за тренировки, игри,  състезания, забавления, занимания и обучение.

Екип от специалисти – аниматори и учители, ще води заниманията на децата а опитни възстановчици ще правят демонстрации на средновековни костюми, доспехи, оръжия и бойни умения (стрелба с лък, хвърляне на копие и брадва, бой с меч и щит и др.), от различни епохи и страни, след което ще обучават и тренират децата на всички тези умения.

Нашият зелен лагер е разпределен в двуседмични периоди, които продължават
от понеделник до петък от 8:30-17:00. Дати и периоди:

Юни: 05.06 – 16.06.2023 
19.06 – 30.06.2023

Юли: 03.07 – 14.07.2023
17.07 – 28.07.2023 

Август:
31.07 – 11.08.2023 – 2 свободни места на специална цена от  – 250лв – вместо 290лв!!!

Цена:
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА за последни свободни места – 250лв. вместо 290лв.
редовна цена – 290.00лв за период (две седмици)* (без допълнително заплащане и разходи)

* Една смяна е 10 работни дни (две седмици). Записване за период от една седмица е на цена 190лв. При продължаване на периода с още една седмица се доплаща разликата.
* При пропускане на дни по вина на клиента или негов отказ от посещаване на лагера не се връщат или приспадат суми и не се прехвърлят дни в други периоди!

В цената влиза:
– Лицензиран транспорт
– Спортни пособия и материали
– Тренировки и обучение по стрелба с традиционни средновековни лъкове
– Тренировки по хвърляне на бойна брадва
– Тренировки и обучение по средновековна фехтовка (бой с меч и щит)
– Тренировки по хвърляне на копие
– Целодневна грижа от двама инструктори и треньори
– Множество игри, състезания, забавления, демонстрации и др.
– Лъкове, стрели, копия, брадви за тренировките
– Цялостно игрово бойно снаряжение за Вашите деца (меки, обезопасени мечове, брадви, копия, лъкове и стрели, щитове, брони, шлемове, и др.)

Обяд:
Изпратен вкусен обяд от вкъщи заедно с вода, плодове и др.

Тръгване сутрин в 9.00 часа от ул. Генерал Гурко 13. Връщане в 17.20 часа на ул. Генерал Гурко 13!
За информация и записване – 0878/39 49 39!

Очакваме Ви!